Barbecue


Op de barbecue is vis een lekker en gezond alternatief voor vlees. Daarnaast is vis heel geschikt voor de barbecue omdat het snel gaar is. Bijna alle vissoorten kunnen op de barbecue bereid worden. Hele vissen bereid je op de barbecue in een visklem. Vul de buikholte dan met verse kruiden en plakjes citroen. Leg stevige vis als tonijnsteak of zalmfilet zo op het rooster of maak er mooie spiesen van. Tere visfilets kun je met kruiden en groenten verpakken in aluminiumfolie en zo op de barbecue leggen. 

Aan de slag

Zorg ervoor dat de barbecue goed heet is, dus steek hem ruim op tijd aan. Laat de vis zo lang mogelijk koel staan en neem het zo laat mogelijk mee naar buiten. Zet vis nooit in de zon en ook niet te dicht bij de barbecue. 
Bestrijk bij barbecuen zowel het rooster als de vis met olie om vastplakken te voorkomen.  Keer de vis het liefst maar één keer om, pas als deze aan één kant goed geroosterd is. De visklem is ideaal voor het bereiden van vis op de barbecue. De klem voorkomt dat de vis uit elkaar valt of aan het barbecuerooster blijft plakken.

Tips voor de barbecue

Andere tips voor vis op de barbecue:

Vispakketjes:

maak van visfilets een pakketje met kruiden, groenten en een scheutje wijn in aluminiumfolie. Leg het pakketje ongeveer een kwartier op het barbecuerooster.

Visspiesjes:

van stevige vissoorten kunnen goed visspiesjes gemaakt worden. Bestrijk de spiesen van tevoren met wat (gekruide) olie.